torstai 7. maaliskuuta 2013

Itsen kuuntelua

"Itsensä hyväksyminen ja arvostaminen juuri tässä ja nyt on avain myönteisiin muutoksiin kaikilla elämäsi alueilla." - Louise L. Hay

Viisaita sanoja.

Juuri tänään minua puhuttelee tuo lause, sillä olen hieman alavireinen. Päätin, että kuuntelen itseäni ja tuntemuksiani tarkoin. Lempeästi, hyväksyen negatiivisetkin tuntemukset.

Negatiiviset tunteet kuuluvat osaksi elämää. Pettymykset, surut, menetykset. Kaikilla meillä on tapamme kohdata nämä elämän erilaiset haasteet.

Juuri nyt työstän pettymystä. Annan tunteiden tulla, sellaisenaan. Kipeinä, ahdistavinakin. Näiden tällaisten tunteiden tullessa pintaan vetäydyn. Käsittelen asioita yksin. Se on minulle ominainen tapa toimia.

Kirjoittaminen on minulle oiva tapa kanavoida tunteitani. Tapa purkaa sitä ajatustulvaa mikä päässäni virtaa. Osaksi siitä syystä tämä blogikin. Tunteita työstämällä pääsen eteenpäin.

Tiedostan alavireeni - nyt en ole parhaimmillani. Tunnistan taustalla olevan tunteen - pettymyksen. Hyväksyn tapahtuneen - näin nyt pääsi käymään. Hyväksyn, että tähän en voi vaikuttaa - tapahtunut mikä tapahtunut. Hyväksyn, että asiat eivät aina tapahdu niin kuin haluan tai toivon. Hyväksyn sen, että minusta tuntuu pahalle.

Sallin nämä tunteet ja otan vastaan viestit joita itseä kuuntelemalla saan:
- koska minusta tuntuu näin pahalle, olen entistä varmempi, että tämä on tärkeä asia minulle ja sellainen asia mitä todella haluan (eli pää pystyyn ja uusi yritys!)
- tänään voin tehdä vain sen mihin voimavarani riittävät
- saan ottaa aikaa itselle ja tunteilleni
- keskittymällä asioihin jotka helpottavat oloani vireystilani nousee

Tänään oloani helpottavat kirjoittamisen lisäksi perheen kanssa oleilu, ulkoilu, päiväunet ja hyvä ruoka.

Tuumailee
Niina :)


Ps. Millaisia asioita ja tuntemuksia Sinä olet havainnut tänään itseäsi kuuntelemalla?



Oivalsin, että juuri tänään tarvitsen lepoa ja aikaa itselle
- kissasta mallia ottaen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ajatuksestasi! :)