lauantai 27. syyskuuta 2014

Nyt on hyvä!

Tämän viikon aikana olen hykerrellyt tyytyväisyyttä. Nyt on hyvä elämänvaihe: minulla on rakkaat, perhe ympärillä, perussairaus aisoissa, mielenkiintoisia työkeikkoja kalenteri pullollaan, tulevaisuus näyttää valoisalle, suunnitelmat toteutumiskelpoisille...

Kel´ onni on, se onnen kätkeköön? 
EI! Minä en halua peitellä iloani ja onneani. Onko se muilta pois, jos ääneen kerron olevani iloinen elämästäni ja onnellinen, kiitollinen perheestäni ja työstäni?

Tuntuu hyvälle, VAIKKA useampi tavara esimerkiksi on hajonnut viikon sisään, eikä ihan kaikki ole mennyt sujuvasti... Minä kestän. Maailmani ei pienestä kaadu. Olen pyrkinyt  ajattelemaan positiivisesti: Sirpaleet tietää onnea jne. Ja että tätähän se elämä on: välillä hommat rullaa sujuvasti, välillä taas takkuaa.

Esimerkiksi vuosi sitten oli tilanne huomattavasti synkempi. Koko viime vuosi oli suhteellisen haastava. Kriisin ja haasteellisten aikojen keskellä möyriessä tuntuu usein kaukaiselta ajatukselta, että vielä kaikki on toisin, paremmin. Räpiköiminen vie kaikki voimat. Vastoinkäymiset vievät kaikki voimat. Kaikki tuntuu kasaantuvan omaan niskaan, jolloin omia voimavarojaan alkaa kyseenalaistaa. Haasteelliset ajat saavat arvostamaan niitä hyviä hetkiä.

Mutta, tosiaan... tuonkin haasteellisen elämänvaiheeni aika on kullannut. Onneksi. 
Selvisin. Voittajana. Vahvempana. Viisaampana. Otin opiksi.

Opin esimerkiksi kuuntelemaan itseäni ja tarpeitani paremmin sekä arvostamaan enemmän terveyttä, itseäni ja lähimpiäni. Tiedostin, mikä minulle tärkeää ja mihin aikaani haluan käyttää.

Kun tunnen itseni, tapani toimia ja suhtautua erilaisiin asioihin, on elämä jokseenkin keveämpää. Tiedostan rajani ja voimavarani. Ja ennen kaikkea tulen toimeen itseni kanssa! 

Itsensä johtamisen taidostaan ylpeä,
Niina :)

Ps. Millaisia vahvuuksia hyödyntämällä Sinä olet päässyt haasteellisten aikojen yli?

 Hyviä fiiliksiä tulevaan ladaten... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ajatuksestasi! :)