perjantai 7. maaliskuuta 2014

Ctrl+Alt+Del

Puuuh! En muista milloin olisi viimeksi ollut näin paljon vauhtia ja vipinää omassa päänupissa. Se tunne, kun ei saa otetta oikein mistään... Ahdistus. Ajatustulva. Informaatioähky. Täytyy. Saada. Buutattua. Aivot. 

Kuinka rauhoittaa oma mieli? 

Hetken pähkäiltyäni testasin seuraavaa:

1. Hengitä. Hengitä. Hengitä. Neljällä sisään, kuudella ulos. Keskity vain ja ainoastaan omaan hengitykseen ja sen rytmiin.

- Pölinä päässä hellitti edes hieman, samalla kun hengitysrytmini rauhoittui ja sykkeeni hidastui. Toistoja tosin vaati useamman, kun ajatukset karkaili millon mihinkin.

2. Kynä käteen. Listaa ajatustulva, teemat, jotka mieltä painaa.

- Oho. Jopas tuli pitkä lista asiaa...

3. Tarkenna listaa. Mitä teemat pitävät sisällään? Mikä on ongelma? 

- Hmm. Äkkiseltään mietin paljon kaikkea turhaa... Olemattomia ongelmia. Kärpäsestä on tullut härkänen, monen teeman suhteen! :D 

4. Mihin asioihin voin vaikuttaa nyt? Mikä on elämässäni ajankohtaista? Mitkä asiat ovat mennyttä tai kauempana tulevaisuudessa?

- Lista lyheni reilusti. Wau! Menneelle en voi enää mitään - unohda ne. En myöskään voi tietää mitä minkäkin asian suhteen tulee tapahtumaan joskus tulevaisuudessa. Tämänhetkisillä toiminnoilla on merkitystä. 

5. Priorisoi. Keskity yhteen asiaan kerrallaan. Mikä on tärkeintä listallani juuri nyt? Minkä asian eteenpäin vieminen helpottaisi eniten oloa? Päästä irti muusta.

- Aaaaaaah! Jo alkaa helpottaa: Tieto siitä, ettei minun tarvitse ratketa sittenkään nyt joka suuntaan. Yksi asia kerrallaan. Kaikelle on aikansa ja paikkansa. 

6. Toimi. Tee sen minkä voit. Se riittää. Hengähdä sen jälkeen hetkeksi - ennen kuin jatkat listan lyhentämistä.

- Hihiii, johan keveni olo kun sain vetää viivaa yli joillekin listalla oleville asioille! :) Tämä on vapauttavaa puuhaa! 

Kokeile sinäkin!


Jotain tolkkua päähänsä saaneena,
Niina :)


Ps. Mikä helpottaa parhaiten Sinun levotonta mieltäsi?

Matto kuin mieli 









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ajatuksestasi! :)