tiistai 24. syyskuuta 2013

Suunnitelma olla suunnittelematta

Olen ollut aina tavoitteellinen. Tykkään asettaa mitä erilaisempia tavoitteita ja saavuttaa sitten luonnollisestikin niitä. Onnistumisen ilo on erittäin palkitsevaa; se jopa koukuttaa. Voittajafiilis, juunou.

Tänä kesänä olen kuitenkin saanut todeta useaan otteeseen, että hyvätkään suunnitelmat eivät aina onnistu. Ei, vaikka päällä seisoisi tai mitä taikatemppuja tekisi. Suurimpana jarruina ovat olleet, kappas vaan, terveys ja siihen liittyvät haasteet. Olemme peruneet lomamatkoja, juhlia, mökkireissuja ynnä muita menoja terveydellisistä syistä. 

Päätin tietoisesti höllätä ainaisesta suunnitelmallisuudesta: tein täten  "suunnitelman" olla suunnittelematta kaikkea etukäteen. Toki suuret linjat ja elämän suunta ovat selkeänä mielessä, siitä en luovu, mutta tarkoituksenani on antaa rennommin tilaa muutoksille.

Aiemmin olisin ollut aivan hepulissa siitä, mikseivät asiat mene niin kuin haluan. Aiemmin olisin harmitellut asioita jopa päivätolkulla, jos toiveeni ja hienot, huikeat suunnitelmani eivät toteudukaan. 

Nykyään minun on helpompi hyväksyä se, ettei suunnitelmat toteudu ja päästää irti: kaikelle on aikansa ja paikkansa... Ja kaikella vastustuksella on tarkoituksensa.

Suuri oivallus tälle kesälle ja koko vuodelle onkin ollut, että kun elän tietoisesti arvojeni mukaista elämää, ei tällaiset vastustukset harmita eikä lannista mieltä niin paljoa kuin ennen. Ymmärrän ja tiedostan sen, mikä onkaan viimekädessä tärkeää juuri minulle juuri nyt. Ja sanottakoon, että hyvinvointi ja terveys ovat eräät huippuarvoistani, jotka menevät monen muun asian edelle.

Jotkut suunnitelmat ovat tuntuneet tärkeille niitä tehdessä. Eihän nyt kukaan aikaa turhuuksiin tietoisesti halua käyttää!  Mutta kun on tullut aika tehdä valintoja esimerkiksi sen suhteen lähteäkö vaiko jäädä, levätäkö vai tehdä, se onkin ollut helppoa - kunhan vain pitää omat arvot kirkkaana mielessään, elää ja tekee  valinnat juurikin näihin omiin arvoihin pohjaten. 

Olenkin tyytyväinen kaikesta vastustuksesta huolimatta, että elän arvojeni mukaista elämää. Olo on näin eläen kevyt ja vapaa.

Oivalluksestaan erityisen onnellisena
Niina :)

Ps. Mitkä ovat Sinun arvosi? Elätkö näiden arvojesi mukaisesti?

Riskiraskaus. Supistusten estolääkitys. Pakkolepo. Näillä mennään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ajatuksestasi! :)